Visar alla inlägg i kategorin " Nyheter "

”Vi har blivit blåsta” – men vem gör något åt det?

Jag kan tyvärr på rak arm ge tio exempel på övergrepp från Försäkringskassan och Socialtjänsten samt även Svensk Domstol och Länsstyrelser. Jag sitter med ett ärende just nu som berör båda de förstnämnda. Dick Sundevall på Magasinet Paragraf gör ett mycket tänkvärt och insiktsfullt inlägg om i detta fallet Försäkringskassan.

Dick Sundevall

Det är ett systemfel att inkompetenta människor kan ta helt vansinniga beslut och att dessa beslut inte fångas upp av en professionell metod. Återigen både Försäkringskassan och Socialtjänsten lider kraftigt av detta men även andra myndigheter och Svensk Domstol.

Dessvärre dör människor av detta. Jag har två fall av självmord i min omedelbara närhet. Den ena en pappa och den andra ett barn. Den första utsattes för Försäkringskassan och den andra i flera år av Socialtjänstens beslut och en fosterhemsplacering ifrån helvetet.

SÅ VAD GÖR POLITIKERNA? Tyvärr är ju dom nästan ALLTID lekmän i alla sammanhang och drivs av makt samt helt snurriga inkompetenta och populistiska förslag. SÅ VEM SKA TA ANSVARET FÖR ATT RÄTTA TILL DESSA SYSTEMFEL!

Vi har blivit blåsta, Dick Sundevall, Magasinet Paragraf

Framgång och PISA-rapporten

Inte för att jag är någon stor beundrare av Erik Penser. Men som perspektiv på skolans system och politikers stenåldersförslag som innebär mera skola, jobba hårdare, fler läxor för att man tror att den helt ointressant PISA-rapport är relevant, så drar jag ändå detta exempel.

Erik Penser

Erik Pensers framgång i världen är ju något som politiker kan beundra. Han var en akademisk katastrof säger han själv men ändå så har han ur mångas perspektiv lyckats. För lika illa som det är att mäta framgång med PISA-rapporten är det att mäta framgång med pengar.

Man kan ändå konstatera att vi använder oss av politikernas sätt att mäta och Erik Pensers PISA-rapport hade varit katastrof men han har ändå lyckats bli miljardär. Jag tjatar igen… viktigaste måttstocken är GLÄDJE, KÄRLEK, EMPATI.

http://www.svd.se/miljardar-jag-ar-en-akademisk-katastrof/om/neuraths-toppmote

Ytterligare en död på Värmdö

Ytterligare en fin pojke på Värmdö har lämnat oss för tidigt! Han blev 19 år. Jag talade med honom för några veckor sen och han berättade om sina fina föräldrar som försökt att hjälpa honom, men mobbningen och utanförskapet i skolan gjorde ångesten för stark.Narkotikadöden

När han var 15 år så var han redan fast i missbruk. Han berättar om att det var blandning av gatudroger och statligt-knark som tog hans vänners liv. Och nu så även hans ! Mina tankar går till hans familj… himlen har fått en fin ängel! Men alldeles för tidigt tycker jag!!!

Hjälp oss att hjälpa. Vi behöver möta ungdomarna där dom är, vi behöver mötesplatser, personer som ser och hör och kan fånga upp innan det är för sent. Många debuterar och faller ur redan innan tonåren. Vi behöver bidrag för att kunna möta flera och för att kunna hålla flera läger runt om i Sverige.

Kramar Patrik

http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.2751823-hog-tid-att-agera-mot-narkotikadoden

Tillsammans mot missbruket på Värmdö!

Kärlek, Love, Lieben, Amore, حب, RakkausDen senaste tiden har fyra unga människor på Värmdö avlidit på grund av missbruk. Allt fler av våra ungdomar fastnar i drogmissbruk. Vi som föräldrar, syskon och vänner måste visa att vi bryr oss och att vi vill ha en förändring.

Därför anordnar vi en manifestation i Gustavsbergs Centrum där vi kommer lägga ut ett stort hjärta av blommor på torget. Ta med dig en blomma och kom dit.

Där kommer det också att hållas tal av bland annat Patrik Pelosio, föreläsare och initiativtagare, Börge Hellström författare, Sandro Wennerberg är andre vice ordförande i Socialnämnden Politiker.

Visa att du bryr dig. Nästa gång kan det var ditt barn eller din vän!

När: 30 maj 2015 mellan kl 14-15.
Plats: Gustavsbergs Centrum, Stockholm

Läs mer och anmäl dig här:

Tillsammans mot missbruket på Värmdö !
lördag, 30 maj 2015 4:00 e m
@ Gustavsberg Centrum
Creator:

Temaläger och mötesplatser

Det är mycket nytt nu som händer i och kring Stiftelsen. Förutom att vi dragit igång en förening som skall jobba med lokala frågor i en demokratisk struktur så arbetar vi med att utveckla mötet med våra barn och ungdomar. Temaläger och mötesplatser både egna och i samarbete med andra föreningar tror vi på och därför hoppas vi på att alla som är intresserade passar på och sänder ett mail till info@jiddrainte.se och berättar om era idéer.

Bland de teman vi arbetar med nu är frågor kring rasism och droger. I Föreningen Jiddra Inte utgår vi mer kring alla typer av fritidsintressen från sport till kultur, matlagning och bara helt vanliga mötesplatser.

20140805_172630_00298_00002Från Inspirationslägret 2014

Möten kring fritidsintressen

I våra tankar finns nu att dra igång en mötesplats i Värmdö kommun gärna i samarbete med någon. Är det något ni brinner för speciellt kontakta oss och var med. Vi ser möten kring vanliga fritidsintressen men också dit alla kan komma och hänga och möta andra i alla åldrar. En ny typ av fritidsgård kanske eller en motorklubb, internet café, show och dans eller precis vad som helst.

Känner du dig manad och inspirerad och vill bolla detta mot oss? Skicka ett mail till info@jiddrainte.se.

Lyssna på detta

En skön musikvideo från andra sidan Atlanten men så träffande ändå. Sanningar travade ovanpå varandra, insiktsfullt och kärleksfullt och så långt ifrån vansinnet som vi matas med. Önskar politiker kunde ta till sig dessa sanningar.

Vi har jobbat hårt

Det har varit tyst ett tag från oss på Stiftelsen Jiddra Inte men det betyder inte att vi inte gör något. Vi har jobbat hårt med vår nya hemsida och vi har fått in och säkrat minst ett läger i år samt nytt för i år är att vi kommer ha ett efterföljande mentorskap under hela året med de som önskar och vill vara med. Både individuella träffar och gruppträffar.

I morse läste jag följande. Regeringens ursäkt till Saudiarabien kostade nästan 145.000 kr. För 145.000 kr kan vi på Stiftelsen hjälpa 10 st ungdomar som riskerar att hamna i kriminalitet och drogträsket under ett helt år. Detta inkluderar en veckas inspirationsläger och efterföljande individuellt mentorskap och gruppträffar under ett helt år.

Skolan saknar glädje

Varför lyssnar inte politiker mer på den pedagogiska forskningen och mer på nya psykologirön? Nej istället ser vi ideligen HW01155nya förslag om skolan som verkar komma från stenåldern. Det handlar om mer kontroll, fler prov, fler läxor och till och med allvarligt lagda förslag som sommarskola för dom som har det svårast.

Livet handlar inte om att springa mer och fortare och att fokusera på det man inte kan skapar bara mer frustration, dåligt självförtroende, dålig självkänsla och sen depression.Det är som att hela samhället vägrar tänka i kärlek och glädje vilket är människans största drivkraft som inte suger energi utan dessutom skapar energi.

Massor nytt på gång

Massor av nytt är nu på gång i vår stiftelse. Vi omarbetar just nu en ny verksamhetsplan samtidigt som vi stärker upp oss både operativt och i styrelsen. Vi har tagit fart med att lämna in en ny typ av ansökningar om bidrag för att nu dra igång en året runt verksamhet.

Bland nyheterna som kommer framöver är:

Omarbetning av hemsidan – den skall bli mer levande och kommunikativ med nyheter, länkar till sånt som berör oss, det kommer bli enklare att skänka pengar via kort, faktura eller sms. Man kan sponsra en viss aktivitet eller bli månadsgivare. Vi kommer också mer än tidigare kommentera det som berör oss och ge vår syn på saker så att budskapet om hur Stiftelsen Jiddra Inte ser på det kommer ut!

Nya samarbeten – vi kommer presentera nya samarbeten inför 2015 samt börja forma temaläger tillsammans med dessa samarbeten.

Året runt aktiviteter – förutom våra läger kommer vi arbeta mer med individuellt mentorskap och gruppcoachning under hela året. Här söker vi också resurser och samarbeten.

Nya krafter – vi kommer framöver tillföra nya krafter både operativt och i vår styrelse och behöver ideella krafter för det men kommer också ha visst utrymme för att betala personal.

Stötta vår verksamhet – tills vi satt upp vår nya hemsida där det enklare än någonsin kommer att gå och stötta oss via kort, faktura och sms samt månadsabonnemang så går det stötta oss som tidigare genom att sätta in valfritt belopp på vårt bankgiro: 602-8070, glöm inte skriva ditt namn eller organisation om du vill ha ditt namn på vår hemsida. Skriv också ”Anonymt” om ni inte vill synas där.

Svenska skolan går baklänges

Jag kom inte bara fel i skolan själv utan jävligt fel. Hade jag inte haft så lätt för mig att lära vart hade jag hamnat då i samhället? Sen jag hoppade av KTH dit jag hamnade efter 12 år av full ångest så började min resa av att hitta rätt. Dom hade mätt mig på alla ledder och hela tiden jämfört mig med andra och jag hade konstant ifrågasatt varför jag skulle lära mig saker i skolan som jag inte trodde jag ville veta, än mindre ha användning för.

Sen började jag som en vilsen själ att leta efter mig själv. På alla plan inte bara utbildnings- och yrkesmässigt utan också själsligt. Fortfarande vid 35 års ålder (idag är jag 49 år) så hade jag ångest över alla konflikter jag haft i skolan, jag drömde mardrömmar om min skolkning och drömde mardrömmar om människor som skällde på mig… ja fortfarande vid 35 års ålder. Och då ser jag mig ändå som ett maskrosbarn eller indigobarn med mycket drivkraft. Jag använde mycket min ilska för att hävda min rätt, nu förstår jag varför och nu har ilskan lagt sig.

Idag driver jag framgångsrikt några egna företag och har hittat mig själv jag har den utbildning jag behöver för det jag gör men så gott som allt har jag lärt mig efter skolan. Utöver detta arbetar jag dagligen med frågor kring barn och ungdomar dels genom Stiftelsen Jiddra Inte men jag debatterar också friskt just skolfrågor. Jag har skrivit koncept och affärsplaner om en skola ”Med glädje som drivkraft” och försöker få ihop något nytt trots att läroplanen, som visserligen blivit bättre men ändå, begränsar det rätta sätta att lära.

Jag blir glad när människor inser värdena av att finna glädje och kärlek i det man gör och jag blir glad av just denna artikel/blogginlägg när människor sätter ner foten. Jag blir vansinnig av alla inkompetenta förslag som kommer från Jan Björklund men tyvärr är det inte många politiker alls som har så stora insikter. Bara sossarnas förslag om obligatorisk sommarskola för de som inte når målen kommer ju bli som ett straff för de som är ämnade för annat i livet än att korvstoppas med skit som man inte behöver. Varför skall dom stigmatiseras och ha ångest resten av livet. Min ångest och mina mardrömmar började ge vika vid 35 års ålder och minnet av hur dåligt jag mådde av alla skolsituationer efter jag slutat och faktiskt den ångest jag kunde känna av skolbyggnader även som vuxen den sitter starkt i mitt minne.

Nu är jag fri äntligen… efter många år av personlig utveckling, efter många år av andligt arbete och efter att ha gett mig själv kärleken inifrån och ut kan jag fritt älska andra människor men samtidigt betrakta den enorma inkompetensen som skolorna byggs på och som varje dag skadar våra barn och ungdomar så att vi som har insikt konstant måste arbeta med att lappa ihop våra ungdomar.

En stolt ordförande i Stiftelsen Jiddra Inte
Nils Dahl

Sidor:12»
Meny
×
Meny