Varför lyssnar inte politiker mer på den pedagogiska forskningen och mer på nya psykologirön? Nej istället ser vi ideligen nya förslag om skolan som verkar komma från stenåldern. Det handlar om mer kontroll, fler prov, fler läxor och till och med allvarligt lagda förslag som sommarskola för dom som har det svårast.

Livet handlar inte om att springa mer och fortare och att fokusera på det man inte kan skapar bara mer frustration, dåligt självförtroende, dålig självkänsla och sen depression.Det är som att hela samhället vägrar tänka i kärlek och glädje vilket är människans största drivkraft som inte suger energi utan dessutom skapar energi.

Nu införs betyg från åk 4 som ett ”frivilligt försök” i 100 skolor. Det är så tragiskt att när regeringen och alliansen…

Publicerat av Malena Ernman den 11 februari 2015