Inte för att jag är någon stor beundrare av Erik Penser. Men som perspektiv på skolans system och politikers stenåldersförslag som innebär mera skola, jobba hårdare, fler läxor för att man tror att den helt ointressant PISA-rapport är relevant, så drar jag ändå detta exempel.

Erik Penser

Erik Pensers framgång i världen är ju något som politiker kan beundra. Han var en akademisk katastrof säger han själv men ändå så har han ur mångas perspektiv lyckats. För lika illa som det är att mäta framgång med PISA-rapporten är det att mäta framgång med pengar.

Man kan ändå konstatera att vi använder oss av politikernas sätt att mäta och Erik Pensers PISA-rapport hade varit katastrof men han har ändå lyckats bli miljardär. Jag tjatar igen… viktigaste måttstocken är GLÄDJE, KÄRLEK, EMPATI.

http://www.svd.se/miljardar-jag-ar-en-akademisk-katastrof/om/neuraths-toppmote