Inspirationslägret 2013

Inspirationsläger 2013Sommaren 2013 genomfördes Jiddra Intes inspirationsläger för andra året, första gången var 2011, på Väddö i Stockholms skärgård.

Gåvor från 13 privatpersoner och 2 företag hjälpte till att bekosta maten för 10 ungdomar, 3 fd lägerdeltagare och 7 vuxna under hela veckan.

Längst ner på den här sidan kan du ta del av bilder från lägret i form av ett videoklipp vi har satt ihop.

Du kan också se bilder från alla lägren vi har haft (2011, 2013 & 2014) i vårt bildarkiv.

Ledaren Andreas Bloms sammanfattning och reflektioner
Årets Jiddra Inte-läger var ännu en succé. Efter veckan som gått är det snudd på ofattbart att ta in allt som hänt under veckan. Alla möten, erfarenheter och nya minnen för livet. Att få delta och vara med om processen, som börjar med att ta emot nervöst obekväma och stöddiga ungdomar en måndag för att sedan skiljas i tårar och kramar som inte vill släppa på söndagen efter, är fantastisk. Allt däremellan är svårt att sätta ord på.

Inspirationsläger 2013Vår långa erfarenhet från den här typen av processer och vår vana att planera, ordna och arbeta med detta är grunden ur vilket allt sker. När jag blickar tillbaka på sommarens läger ser jag ett helt fantastiskt sådant. Det var ovanligt tufft då vi hade fler deltagare som kom från mycket tuffa hemförhållanden. Något som såklart dom tog med sig och som gjorde lägerstarten extra krävande avseende att få ihop gruppen. Vi jobbade som tusan med detta. Jag minns att jag den andra dagen tänkte, ”shit, den där känslan av att allt verkligen fallit på plats har inte infunnit sig än, tänk om den inte gör det”. Sen kom den.

Dag tre hände det. Det som är själva grejen med läger. När alla känner sej helt trygga, helt fria och bara har kul och allt bara funkar i harmoni. Det var stort. Speciellt med en så tuff start.

Aktiviteter i korthet
Första dagen välkomnades alla, vi jobbade med personliga presentationer och teambuilding för att få en bra grupp. Olika övningar i naturen, rundvandringar på platsen och indelning i mindre små ”familjegrupper” i vilka man sen började och avslutade dagen tillsammans. I dessa möten, runt lägerelden, vid vattnet på bryggan eller under regnets droppar mot ladutaket fördes helt otroliga samtal som förde alla nära varandra.

Alla dagar var indelade i ett schema som såg likadant ut nästan alla dagar. Väckning i familjegrupper, kanske sågs man och tog en promenad, kanske satt man och snackade lite i bersån, massage, morgondopp eller vad gruppen nu ville. Därefter frukost, pass 1, lunch, pass 2, middag, pass 3 och efter det kvällsfika och kvällsaktivitet. Passen innehöll allt ifrån konst, drama, sport, musik, ridning, fiske, klättring, luftgevärsskytte till tårtbakning. Exempel på kvällsaktiviteter var lägereld, tävling med lång skattjakt, filmkväll och spöknatt.

Ungdomarnas röster
”Kollar på bilderna och känner hur mycket jag saknar den veckan alltså, helt klart den bästa veckan i mitt liv.”
”Jiddra Inte var helt klart bästa veckan i mitt liv, vi måste ordna återträff”

De 26 250 kr som samlades in användes till att bekosta maten under lägerveckan. Tack från Polstjärna till alla er givare som gjorde detta möjligt!