Mentorskap

{

"Om du ger din vän en fisk då blir han mätt för en dag, om du lär din vän att fiska så blir han mätt hela livet."

– Kinesiskt ordspråk

Vi hjälper er handgripligen eller som bollplank

Genom vårt mentorprogram matchar vi individer från olika skeden i livet med varandra utefter behov, allt för att skapa win-win relationer. Jiddra inte står för administrationen, kvalitetssäkringen och genomförandet av detta och erbjuder ungdomar och vuxna matchning som ska ge och stärka varandra åt båda hållen.

Vi kan också agera kamratstödjare eller bollplank till en förening eller skolledning. Vi kan gå ut på stan i en kommun och möta ungdomarna där dom finns. Vi kan vara tillgänglig på fritidsgården eller i idrottsföreningen. Låt oss tillsammans med er upprätta ett program där vi varvar utbildning med handgriplig hjälp.

 

En modell där man stöttar varandra

Vi ser varje deltagare, ungdom och elev som en potentiell mentor. Tillsammans med våra kamratstödjare, mentorer och coacher samt speciellt utbildade terapeuter arbetar vi med evidensbaserade metoder för att lösa upp situationer. Jiddra Inte hjälper till att skapa en omgivning och en miljö där alla kan växa tillsammans och alla kan lära av varandra.

 

Exempel – inom skolan

Vi sitter alla på olika superkrafter. I skolan, som har ett visst format, kan dessa vara svåra att få stimulera, träna och låta växa för en del personer. Ett rätt mentorskap kan hjälpa att konkretisera vad som kan läras i skolan, och för vad i yrkeslivet. Ett mentorskap kan ge ökad motivation, struktur och nya mål som känns belönande.

 

Exempel – skapa ditt jobb

En av de vanligaste frågorna ungdomar får är ”vad vill du göra när du blir stor” eller vad vill du göra om du får göra vad du vill. Ett av de vanligaste svaren är ”jag vill ha kul” jag vill tjäna pengar. Vårt mentorskap tar detta på allvar. Och genom mentorskapet hittar vi det roliga, för att bygga struktur och möjligheter till att arbeta. Och att bli självständig genom att tjäna sina egna pengar. För hur många har inte arbete varit just det som lärde mest?

 

Exempel – för en bättre fritid

Göra det roliga, plats för nya erfarenheter. Jiddra Inte’s läger. Kanske bara deltagare? Assisterande ledare eller slutligen vuxen ledare? Via våra läger och projekt erbjuder vi ungdomar meningsfulla och utvecklande fritidsalternativ. I våra nätverk har vi kontakt med föreningar som vi kan skapa relationer till eller varför inte dra med dig andra i din närhet eller i vårt nätverk för att skapa er egna förening för ert egna speciella intresse?!